Consument leent weer geld!

Consumptief Krediet markt herstelt na 5 jaren krimp

De Consumptief Krediet markt vertoont tekenen van herstel na 5 jaren van krimp. In september 2013 is het nieuw verstrekte krediet met 1% licht gestegen ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

De Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN) geeft aan dat het herstel nog maar klein is. Maar uit onderzoek blijkt wel dat consumenten weer meer bereid zijn om aankopen te financieren.

Het herstel van de markt is van belang voor de ontwikkeling van de economie. Uit recent onderzoek dat door de Universiteit van Tilburg is uitgevoerd in opdracht van de VFN is de directe relatie gebleken tussen verantwoorde consumptieve kredietverlening en consumptie en economische groei.

Roodstanden nemen toe

Opvallend is dat de afgelopen jaren roodstanden op betaalrekeningen flink zijn gestegen. Als je rood staat betaal je meestal veel meer rente dan voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Je betaalt soms wel 8 tot 10% meer rente aan je bank. Sta je veel rood? Dan is het verstandig om te bekijken of je beter een doorlopend krediet of persoonlijke lening kunt afsluiten.

Wilt u kijken of u voordelig kunt lenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet bij lenen.net!

 

Jeroen de Geus op 17 december 2013 -