Consument meer bereid om te Lenen

Nederlandse consumenten zijn ten opzichte van vorig jaar meer bereid om geplande aankopen te financieren met een consumptief krediet voor bijvoorbeeld een auto, televisie of koelkast.

Uit de VFN Financieringsbarometer blijkt dat 31 procent meer consumenten bereid zijn om een geplande aankoop te financieren. De koopbereidheid van consumenten is echter nog wel laag. Komend jaar verwacht men geen grote aankopen te doen in vergelijking met afgelopen jaar (-9%).

Secretaris van de VFN Bert Reitsma geeft aan: “De afgelopen jaren is de verstrekking van Consumptief Krediet fors gedaald. Met de toenemende financieringsbereidheid van consumenten lijkt deze trend te stoppen”. Uit de Financieringsbarometer blijkt dat de financieringsbereidheid gestegen is voor de categorieen voertuigen, consumenten elektronica en huishoudelijke apparaten.

Nederlandse consumenten verwachten meer te besteden aan woningverbetering en grote huishoudelijke apparaten. Over het geheel genomen zal de consument echter minder besteden aan grote uitgaven doordat de bestedingen voor voertuigen en consumenten elektronica naar verwachting zullen dalen.

Jeroen de Geus op 10 april 2013 -