Let op aanbod Flitskredieten!

Flitskredieten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept consumenten op om goed op te letten als ze overwegen een flitskrediet af te sluiten. ”Dit snelle geld is vaak duur geld”, zei hoofd integriteitstoezicht Marcus Wagemakers in het televisieprogramma Kassa. De markt voor flitskrediet is de afgelopen twee jaar behoorlijk opgeschoond, maar is er nog een klein aantal aanbieders actief.

Flitskredieten zijn leningen die korter dan drie maanden lopen. Dit onderwerp heeft nog steeds de aandacht van de AFM. Aanbieders van deze kortlopende kredieten hebben een vergunning nodig en mogen in dat geval geen tarieven in rekening brengen die hoger zijn dan het maximale wettelijke rentepercentage van 15 procent. Aanbieders van flitskrediet richten zich voornamelijk op een groep consumenten die kwetsbaar zijn doordat zij een acute behoefte aan geld hebben.

Advies aan consumenten

De AFM adviseert consumenten goed na te denken, voordat ze een krediet aangaan. Het is belangrijk dat ze genoeg tijd nemen om een keuze te maken. De meeste mensen nemen daar minimaal drie dagen de tijd voor.

Bron: Afm.nl

Jeroen de Geus op 16 mei 2013 -