Los uw te dure lening af

Traditioneel begint ieder jaar met het maken van goede voornemens: ‘meer tijd voor vrienden en familie vrijmaken’, ‘afvallen’, ‘stoppen met roken’. En ook ‘geen schulden meer’ is een vaak gehoord goed voornemen. Met dit goede voornemen: ‘uw te dure lening aflossen’ helpen wij u graag!

Bijna iedereen weet dat geld lenen geld kost. Als tegenprestatie voor het uitlenen van geld vraagt de bank namelijk rente. Naast aflossing van de lening betaalt u dus iedere maand ook nog rente. Hierdoor betaald u altijd meer terug aan de bank dan dat u geleend heeft. Uw lening aflossen loont dus. U hoeft dan immers geen rente meer aan de bank te betalen.

Makkelijk gezegd, maar hoe doe ik dat?

Lenen.net helpt u graag bij het goede voornemen om uw te dure lening af te lossen. Hiervoor hebben wij een aantal handige tips op een rij gezet:

1. Maak gebruik van uw spaargeld.

Al jaren is de inflatie in Nederland groter dan de standaard spaarrente die u krijgt over uw spaargeld. Heeft u de afgelopen jaren geld gespaard, dan is dit waarschijnlijk minder waard geworden. Aan de andere kant betaalt u wel rente aan de bank voor het geld wat u geleend heeft. Met (een deel van) uw spaargeld (een deel van) uw lening aflossen zorgt u er dus voor dat u minder rente betaalt.

Let op: houd een veilige buffer aan spaargeld voor onvoorziene uitgaven.

2. Renteverlaging

Geld lenen kost geld. Maar geld lenen kan vaak goedkoper. Kijk daarom kritisch naar uw bestaande lening of krediet. Bekijk hoeveel rente u op jaarbasis betaalt en kijk vervolgens of dit elders tegen een lager rentepercentage afgesloten kan worden. Hoe minder rente u betaalt hoe meer geld u over houdt om uw lening verder af te lossen.

Wist u dat bij: rood staan bij de bank, gebruik maken van een creditcard of online winkelen op krediet (het zogenaamde verzendhuiskrediet) er hoge rentes in rekening worden gebracht? Tot wel 15%!

3. Voorkomen is beter dan genezen

Zoals we hiervoor al aangaven wordt bij rood staan bij de bank,  gebruik maken van een creditcard of online winkelen op krediet, rentes tot wel 15% in rekening gebracht. Wanneer u in 2015 kan voorkomen dat u rood staat of online bestellingen direct betaalt (via bijvoorbeeld iDEAL), dan voorkomt u dat ook u geld betaalt door deze hoge rentes. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Tips voor het oversluiten van uw lening

Tip 1. Vergelijk het rentepercentage. U wilt natuurlijk geen hogere rente gaan betalen.

Tip 2. Bij leningen zijn er ook verschillen in soort lening, looptijd en maandtermijn. Zorg er voor dat u geen appels met peren vergelijkt.

Tip 3. Bij een persoonlijke lening wordt vaak een boete bij vervroegd oversluiten in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat uw rentebesparing groter moet zijn dan het bedrag dat u aan boete moet betalen.

Tip 4. Worden er advies- en afsluitkosten in rekening gebracht? U kunt er voor kiezen dit te betalen maar dat is niet nodig. Er zijn ook tussenpersonen die deze kosten niet in rekening brengen.

Zoals Lenen.net.

Wij bieden u altijd de laagst mogelijke rente aan! Zonder verborgen kosten. Wanneer u geld wilt lenen, dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Wij laten u vervolgens zo spoedig mogelijk, veelal binnen 24-uur, weten tegen welke rente u kunt lenen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

studiotempel op 7 januari 2015 -