Uw Persoonlijke lening oversluiten?

Persoonlijke Lening oversluiten?

Een Persoonlijke Lening is een consumptieve kredietvorm die vooral interessant is als u op zoekt bent naar zekerheid. Met een persoonlijke lening kunt u een eenmalige grote aankoop doen waarbij u verzekert bent van een financiering met vastigheid. Zo spreekt u van te voren een vaste looptijd, vaste maandtermijn en vaste rente af. Een bijkomend voordeel is de vaak gunstige rentetarieven, deze is op een persoonlijke lening vrijwel altijd lager dan wat u betaald aan een doorlopend krediet of roodstand. Een nadeel is dat er tussentijds niet boetevrij afgelost kan worden.

De kenmerken van een Persoonlijke Lening:

– U leent eenmalig een vast bedrag

– U leent tegen een vaste rente

– U betaalt een vaste maandtermijn aan rente en aflossing

– U krijgt een vaste looptijd

– U weet van tevoren waar u aan toe bent

Ondanks dat u met uw huidige Persoonlijke Lening precies weet waar u aan toe bent, bestaat de kans dat u op dit moment een hogere rente betaald dan nodig zou zijn. Recent onderzoek van MoneyView over het leengedrag van consumenten heeft aangetoond dat slechts 8% van de mensen hun te dure lening oversluit, terwijl het loont om opties te vergelijken en uw Persoonlijke Lening over te sluiten naar een kredietverstrekker met een lagere rente. In veel gevallen scheelt dit een aanzienlijk bedrag per maand. Ook als u meerdere leningen oversluit naar één nieuwe, samengevoegde Persoonlijke Lening zorgt dit voor meer overzicht (u heeft slechts één lopende lening) en weet u precies hoeveel u daarvoor betaald per maand.

Van belang is dat u bij het oversluiten van een Persoonlijke Lening rekening houd met de looptijd van de nieuwe lening. Als de nieuwe lening langer doorloopt dan de huidige lening kan dit namelijk betekenen dat u uiteindelijk niet voordeliger uit bent. Het is dus verstandig om niet over 1 nacht ijs te gaan maar alle mogelijkheden zelf goed tegen elkaar af te wegen.  Klik hier voor meer informatie over het oversluiten van of naar een Persoonlijke Lening.

Jeroen de Geus op 2 september 2013 -