Tips om goedkoper te lenen

Geld lenen kost geld. Maar geld lenen kan vaak goedkoper. Daarom zetten wij een aantal handige tips voor u op een rij.

Tip 1 Roodstaan is ook geld lenen
Vrijwel niemand weet welke rente de bank in rekening brengt om rood te kunnen staan. En dat terwijl bijna de helft van alle Nederlanders gebruik maakt van een roodstand. Het voelt misschien niet altijd zo maar rood staan is precies hetzelfde als geld lenen. U leent geld van de bank, betaalt daar een vergoeding over (rente) en betaalt de bank terug met bijvoorbeeld uw salaris. Het vervelende van deze manier van geld lenen is dat u veelal tussen de 12 en 15 procent rente betaalt. Dat kan dus goedkoper.

Tip 2 De creditcard
Veel mensen hebben een creditcard. Lekker handig wanneer u in het buitenland bent toch? Een creditcard kan ook makkelijk zijn in het buitenland. Maar wanneer u terug in Nederland bent en uw creditcard saldo niet meteen weer via uw bank geïncasseerd kan worden gaat u fors betalen. Bij creditcards is het namelijk niet ongebruikelijk dat er een maandrente van liefst 1,17% wordt berekend. Dat is 15% per jaar! Dat kan dus goedkoper.

Tip 3 Het Verzendhuiskrediet
In Nederland wordt steeds meer online gewinkeld. Bedrijven als Wehkamp, Neckermann en Otto hebben alle 3 prachtige webwinkels. Het gemak van online bestellen wordt zelfs vergroot door de mogelijkheid om in delen uw bestelling terug te betalen. Bij een grote bestelling kan dat natuurlijk erg prettig zijn. Het vervelende is dat over het terug te betalen bedrag wel een vergoeding wordt gerekend. Een rentepercentage van meestal 15% per jaar! Dat kan dus goedkoper.

Tip 4 Afsluit- en advieskosten
De kosten van een lening bestaan niet alleen uit rente. Er zijn partijen in de markt actief die advieskosten of afsluitkosten in rekening brengen voor het tot stand komen van een lening. Zonder deze kosten betaalt u minder voor hetzelfde krediet. Ook dat kan dus goedkoper. Lenen.net biedt u altijd het laagst mogelijke rentetarief aan zonder verborgen kosten. Wanneer u geld wilt lenen dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk, veelal binnen 24-uur, weten tegen welke rente u kunt lenen.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

studiotempel op 27 augustus 2014 -