Verantwoord Geld lenen stimuleert economie!

Economische groei door verantwoord geld te lenen?

Het verantwoord lenen van geld heeft een positief effect op de bestedingen en economische groei. Dat is de belangrijkste conclusie uit onderzoek dat in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) is uitgevoerd door Tilburg University.

“Door de directe relatie tussen het lenen van geld en consumptie, leidt de huidige fase van ontschulden tot lagere bestedingen” aldus hoogleraar Harald Benink van Tilburg University.

Het maandelijks verstrekte krediet is in vergelijking met 2008 gedaald van € 600 miljoen naar € 350 miljoen in 2013. Ondanks dat de markt voor nieuwe Consumptieve Kredieten nog niet uit het dal is geklommen kan licht herstel van consumentenvertrouwen het eerste signaal zijn voor een aantrekkende markt, aldus de VFN. De VFN Financieringsbarometer geeft ook aan dat consumenten meer bereid zijn om aankopen te financieren.”

Op de website van Lenen.net kunt u meer informatie vinden over het lenen van geld. Ook wanneer u uw huidige lening voordeliger wenst over te sluiten en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Jeroen de Geus op 14 oktober 2013 -