Doorlopend krediet

Bij het afsluiten van een lening kun je kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Met een doorlopend krediet betaal je een vaste maandtermijn, deze maandtermijn bestaat uit een gedeelte rente en het andere deel is aflossing. Door de maandelijkse betalingen aan het doorlopend krediet, los je iedere maand een deel van je lening af. Het grote verschil met een persoonlijke lening is dat je het afgeloste bedrag weer opnemen tot aan de limiet van je doorlopend krediet.

De hoogte van je maandtermijn kun je zelf kiezen wanneer je een doorlopend krediet afsluit. De minimale maandtermijn voor een doorlopend krediet bedraagt 1% van de afgesproken kredietlimiet. Dus wil je een lening afsluiten van 25.000 euro, dan is de minimale maandtermijn 250 euro per maand. Naast 1% kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet waar je maandelijks 1,5% van de limiet betaalt of 2%, in dat geval betaal je bij een doorlopend krediet van 25.000 euro een maandtermijn van 2%. Het verschil is de looptijd, hoe hoger de maandtermijn hoe meer aflossing je binnen de maandtermijn aflost op de lening.

Eigenschappen doorlopend krediet op een rij:

  • Geen vaste looptijd, je kunt afgeloste bedragen weer opnemen waardoor je feitelijk opnieuw begint met aflossen over de opgenomen bedragen.
  • Vaste maandtermijn, 1, 1,5 of 2% van het kredietlimiet.
  • Variabele rente, het doorlopend krediet kent een variabele rente. Dit betekent dat de rente meebeweegt met de marktrente en daardoor verhoogd of verlaagd kan worden. Mocht dit gebeuren dan word je daar van te voren over ge├»nformeerd.
  • Boetevrij extra aflossen, je kunt te allen tijde boetevrij gedeeltelijk of geheel extra aflossen. Los je extra af? Dan blijft je maandtermijn gelijk maar heb je de lening sneller afbetaald.

Een doorlopend krediet afsluiten hoe werkt het?

Een doorlopend krediet afsluiten via Lenen.net kan volledig online in 3 stappen. De basis voor het afsluiten van een lening zijn jouw persoonlijke gegevens en wensen. Zodra je deze hebt ingevuld gaan wij voor op zoek naar het beste en goedkoopste aanbod. Onze werkwijze:

  • Het invullen van het aanvraagformulier kan binnen enkele minuten. Met dit formulier geef je aan wat je wensen zijn en kunnen wij aan het werk.
  • Je ontvangt een voorlopig aanbod van ons, dit betekent dat wij een goede indicatie geven van je leenmogelijkheden waaronder de rente. Dit aanbod staat voor je klaar in je eigen beveiligde Lenen.net-omgeving.
  • In de laatste stap kun je de offerte accepteren en de gevraagde stukken uploaden in de mijn-omgeving. Na uploaden wordt er in de regel binnen 2 werkdagen uitbetaald.