Met een Persoonlijke
lening
kies je voor zekerheid!

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de populairste vorm van geld lenen bij Lenen.net. Meer dan 90% van de consumenten geven de voorkeur aan een persoonlijke lening boven een doorlopend krediet. En dat vinden wij logisch, de persoonlijke lening geeft zekerheid en is voordeliger. Wij vertellen je graag hoe dit zit.

Voordat je een persoonlijke lening afsluit spreek je een vaste looptijd en vaste maandtermijn af. Zo heb je gegarandeerd de lening afgelost aan het einde van de looptijd en blijf je niet achter met een restant schuld. En wil je versneld je lening aflossen dan kan dit zonder boete

De voordelen van een persoonlijke lening op een rij:

 • Vaste looptijd
 • Vaste maandtermijn
 • Vaste lage rente
 • Boetevrij extra aflossen, dit geldt voor een deel of de gehele lening.

Een persoonlijke lening afsluiten hoe werkt het?

Een persoonljike lening afsluiten via Lenen.net kan volledig online in 3 stappen. De basis voor het afsluiten van een lening zijn jouw persoonlijke gegevens en wensen. Zodra je deze hebt ingevuld gaan wij voor op zoek naar het beste en goedkoopste aanbod. Onze werkwijze:

 • Het invullen van het aanvraagformulier kan binnen enkele minuten. Met dit formulier geef je aan wat je wensen zijn en kunnen wij aan het werk.
 • Je ontvangt een voorlopig aanbod van ons, dit betekent dat wij een goede indicatie geven van je leenmogelijkheden waaronder de rente. Dit aanbod staat voor je klaar in je eigen beveiligde Lenen.net-omgeving.
 • In de laatste stap kun je de offerte accepteren en de gevraagde stukken uploaden in de mijn-omgeving. Na uploaden wordt er in de regel binnen 2 werkdagen uitbetaald.

Persoonlijke lening voor huiseigenaren 

Huiseigenaren komen bij het afsluiten van een persoonlijke lening in aanmerking voor een lagere rente, zonder dat je hier extra kosten voor hoeft te maken. Met name voor verbouwingen kan het interessant zijn om een persoonlijke lening af te sluiten, in plaats van het verhogen van de hypotheek. Wanneer je de lening hebt gebruikt voor woningverbetering dan is de rente ook nog eens aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Daarnaast zijn er meer voordelen van een persoonlijke lening ten opzichte van het verhogen van je hypotheek:

 • Zo betaal je bij het afsluiten van een persoonlijke lening geen notariskosten. Deze bedragen bij het afsluiten van een hypotheek al gauw 1500 euro.
 • Zo bespaar je ook de taxatiekosten. Het aantonen van een taxatierapport is een voorwaarde voor het afsluiten van een hypotheek. Kosten? Al gauw 500 euro
 • Het afsluiten van een persoonlijke lening via Lenen.net kost je niets. Wij worden betaald door de financieringsmaatschappij waar de lening loopt. In tegenstelling tot bij de hypotheek betaal je voor een persoonlijke lening geen afsluitkosten, waaronder advieskosten. Besparing, gemiddeld 2500 euro.

Zo kan het verschil in kosten oplopen tot een bedrag van 4500 euro. Afhankelijk van de hoogte van de lening kan de persoonlijke lening een goedkopere optie voor je zijn.

Geschikte leendoelen persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kies je voor zekerheid, zekerheid van een vaste lage rente, een vaste looptijd en een vaste maandtermijn. Zo weet je van tevoren exact waar je aan toe bent. Daardoor is deze leenvorm geschikt voor leendoelen met een beperkte levensduur, je kunt de looptijd van de lening daarop afstemmen. Hierbij kun je denken aan leendoelen als:

 • Auto, motor, boot of caravan. Ben je van plan 5 jaar in de nieuwe auto te gaan rijden? Kies dan voor een lening met een looptijd van 60 maanden. Je kunt hierbij rekening houden met de eventuele restwaarde bij het inruilen of verkopen van de auto.
 • Verbouwing, aanbouw, nieuwe keuken of ander onderhoud aan de eigen woning. Hier kun je in veel gevallen kiezen voor een langere looptijd omdat de aankoop langer mee gaat. Daarnaast heb je dan wel de zekerheid van volledige aflossing en een lage maandlast die daarbij hoort. En de rente is bij besteding aan de eigen woning aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
 • Andere leendoelen met een beperkte levensduur of gebruiksduur. De basisregel is dat je lening uiterlijk is afgelost op het moment dat je geen gebruik meer (kunt) maken van hetgeen je ermee aankoopt.

Bereken je maximale lening

Vanaf 5.5% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

Persoonlijke
lening vanaf
5,5% rente!
Kredietbedrag€ 40.000,- Maandtermijn€ 434,-
Variabele debetrente5,5% Jaarlijks kostenpercentage5,5%
Theoretische looptijd120 maanden Totaalprijs van het krediet€ 52.092,-
Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 5,5% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.